Dag 5

Dinsdag 29 oktober

Vanmorgen zijn we begonnen met een rondleiding door Vysehrad. Dit is een wijk in Praag met metershoge muren en stadspoorten. We zijn verder langs de Sint Petrus en Pauluskerk gelopen en vervolgens hebben we de begraafplaats bezocht waar veel bekende componisten, kunstenaars, beeldhouwers, schrijvers en nog vele anderen begraven zijn. Wij hebben even stil gestaan bij het graf van Dvorak en Smetana en geluisterd naar hun muziek.

Daarna vertrokken we met de bus naar het centrum van Praag. Al wandelend door de stad bezochten we, onderverdeeld in verschillende groepjes, enkele hoogtepunten van Praag: o.a. de Astronomische klok en de Oudnieuwe Synagoge in de Joodse wijk Josefov. Dit is de oudste synagoge van Europa die in de 21ste eeuw nog in gebruik is. In deze synagoge kregen we een indrukwekkende rondleiding. Morgen gaan we verder met ons bezoek aan de stad Praag.

Tegen de avond maakten we eerst nog een lichttour met de bus door Praag om vervolgens terug te keren naar ons “hotel” in de wijk Vysehrad.