Kerstschaaktoernooi "Adelante Schaakt" 2023.

 

Op zaterdag 9 december 2023 werd in het Adelante College te VALKENBURG aan de Geul voor de 37ste keer het Kerstschaaktoernooi van onze schaakclub "Adelante Schaakt" georganiseerd.

Voor een verslag van dit toernooi en de foto's: zie home.



Voor het verslag en de foto's van de opening van het schaakseizoen 2022/2023 op dinsdag 6 september 2022: Zie home 


Het schema voor de schaakactiviteiten van onze schaakclub "Adelante Schaakt" voor het komende schooljaar 2022-2023 staat hieronder vermeld. Op dinsdag 6 september staat een extra activiteit op het programma in samenwerking met Hans Böhm. De leden krijgen hierover verdere informatie via de mail.


September 2020:

In verband met de uitbraak van Corona en de gevolgen die dit met zich meebrengt, kan er alleen nog online geschaakt worden door de clubleden van "Adelante Schaakt". Voor onze leden is, in samenwerking met de schaakbond (KNSB), een account aangemaakt bij ChessKid.com

Ieder lid heeft zijn inloggegevens en wachtwoord ontvangen.

Op donderdag van 18.00-19.30 uur en op zondag van 16.00-17.30 uur kunnen onze clubleden online tegen elkaar spelen. Waarschijnlijk blijft dit ook zo tot de zomervakantie van 2021. 

Hopelijk kunnen wij vanaf september 2021 weer onze normale clubactiviteiten bij Adelante hervatten. Mocht dit zo zijn, dan krijgt iedereen hier tijdig bericht over met het nieuwe schaakschema.

Ook ons internationale schaaktoernooi met deelnemers uit zeven verschillende landen (Euro-Chess) is vanwege Corona ook in 2021 weer gecanceld. 

 


Verslag van 35-jarig jubileum 

Kerstschaaktoernooi "Adelante schaakt" 2018

op zaterdag 15 december in het Adelante College:

 

Categorie C:

Gespannen en vol verwachtingen begonnen 10 jongeren aan hun schaaktoernooi in categorie C.

Voor 7 jongeren was het hun debuut. De overige drie spelers waren schakers met reeds internationale ervaring. De groep bestond uit jongeren met en zonder lichamelijke beperkingen: leerlingen en oud-leerlingen van Adelante Mytylschool en een afvaardiging van de basisschool in Meerssen. Zeer verdienstelijk waren de debutanten, waarvan Rik Boersma een mooie tweede plaats behaalde. Oud-leerling van Adelante, Juup Genders, behaalde de eerste plaats en Jordy Lenders werd verdienstelijk derde.

 

Categorie B: 

In de categorie B was de sfeer gezellig en vriendschappelijk, maar ook behoorlijk fanatiek. Het spelen met de klok was in de eerste ronde nog even wennen. Sommigen speelden hun eerste zetten in minder dan twee minuten. Dit leidde (natuurlijk) ook tot een aantal slechte zetten, die soms wel en soms niet werden afgestraft. Na 5 ronden kwamen de favorieten elkaar steeds vaker tegen. Voor alle deelnemers was de schaak dag erg leuk en spannend.

Er werd zelfs tijdens sommige partijen gezongen: “Vluchten kan niet meer”!

Aan het einde van de middag waren er allemaal lachende gezichten. De winnaars natuurlijk omdat ze gewonnen hadden en de rest omdat ze een leuke schaak dag haddenen beleefd.

Op het eind liet Randy nog even zien dat Rick wel kampioen was, maar dat Randy ook prachtig kan schaken en de kampioen in zijn laatste partij versloeg!

Winnaar werd Rick Huntelerslag, gevolgd door Pengbo Ye en Colin Krispijn.

 

Categorie A:

In de eerste ronden werd flink gevochten. De oude waarheid kwam bovendrijven: “gewonnen staan betekent niet dat je al gewonnen hebt”.

Claire wist dit en haalde hier haar voordeel uit in de partij tegen Maurits.

Na de lunch lagen de kansen dicht bij elkaar. Bij het ingaan van de laatste ronde stond Hans Smeets al een punt los van Claire en Kay. Uiteindelijk werd Hans Smeets winnaar, gevolgd door Kay Curfs en Peter Keune.

 

Om 15.30 uur volgde de prijsuitreiking. 

De diverse winnaars van Cat. A, B en C werden gehuldigd en ontvingen een mooie beker als herinnering aan dit 35-jarig jubileum Kerstschaaktoernooi van “Adelante Schaakt”.

Alle deelnemers kregen een mooie herinneringsmedaille.

 

Uiteindelijk werd door Wita Wijsen de “Willy Wijsen trofee” uitgereikt aan de sportiefste speler van dit toernooi: Ron Woldinga uit Kerkrade.

Na afloop van de prijsuitreiking was het nog gezellig en werd nagepraat over dit jubileumtoernooi. Ook kwamen de schaakstukken weer op tafel. De combinatie van evalueren en schaken was na afloop van dit jubileumtoernooi goed mogelijk.

 

De foto's van dit jubileumtoernooi staan op onze home-page.

 

Mede dankzij de steun van stichting FSI hebben wij dit Kerstschaaktoernooi kunnen organiseren.
Mede dankzij de steun van stichting FSI hebben wij dit Kerstschaaktoernooi kunnen organiseren.

Kerstschaaktoernooi "Adelante schaakt" 2018:

 

Op zaterdag 15 december 2018 wordt in het Adelante College te Valkenburg aan de Geul voor de 35-ste keer het Kerstschaaktoernooi georganiseerd.

Ook de oud-deelnemers van onze schaakclub die in het verleden aan het Kerstschaaktoernooi hebben deelgenomen zijn van harte welkom tijdens dit 35-jarig jubileumtoernooi. Er wordt gespeeld in drie categorieën. 

Aanwezig zijn om 09.00 uur in het Adelante College. Start van de wedstrijden 09.30 uur.

Schriftelijk aanmelden voor dit toernooi is noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk woensdag 21 november 2018.

Deelname aan het toernooi houdt in dat men toestemming geeft om gefotografeerd en/of gefilmd kan worden voor publicatie.

Zie onze Privacyverklaring die op deze website te downloaden is.

 

Inschrijven kan via de mail:

euro-chess@hotmail.com 

b.uden@adelante-zorggroep.nl

 



Kerstschaaktoernooi "Adelante schaakt" 2017:

 

Zaterdag 9 december 2017.

Dit jaar was het de 34ste editie van het Kerstschaaktoernooi van "Adelante Schaakt".

Het was wederom een geslaagd toernooi met veel spannende partijen.

Er werd geschaakt in drie verschillende categorieën. 

De winnaars waren: Maurits Douven (groep A), Rick Huntelerslag (groep B) en Colin Krispijn (groep C).

Meer foto's staan op de facebook pagina van Euro-Chess.

 


Rooster "Adelante schaakt" 2017/2018

 


Kerstschaaktoernooi "Adelante schaakt" 2016:

 

Zaterdag 10 december 2016.

Het was wederom een geslaagd toernooi met veel spannende partijen.

De verschillen waren erg klein. Er werd geschaakt in drie verschillende categorieën. 

De winnaars waren: Hans Leenders (groep A), Andre Metonidze (groep B) en Randy Pöttgens (groep C).

Het schaaktoernooi was ook een goede voorbereiding op Euro-Chess 2017 in Budapest.

We werden door Mike Eggen getrakteerd op zelf gebakken wafels. Dit als sponsoring voor zijn deelname aan Global Exploration 2017.

 


Schaakrooster "Adelante Schaakt" 2016 / 2017


Kerstschaaktoernooi "Adelante schaakt" 2015:

Voor de 32-ste keer werd in Adelante College te Valkenburg het Kerstschaaktoernooi georganiseerd.

 

Schaken categorie A:

Groep A was sterk bezet en zeker drie kandidaten kwamen dit jaar in aanmerking voor de wisselbeker. Die gaat dit jaar met mij mee naar huis, zag je ze denken. Hans Leenders werd uiteindelijk eerste en winnaar van de wisselbeker. Het is hem dit jaar warempel nog gelukt ook, ondanks een nederlaag tegen Kay Curfs in de 1e ronde. Met 6 uit 7 bleef Hans Leenders Hans Smeets met eveneens 6 uit 7 de baas vanwege de hogere weerstandspunten. Een mooie prestatie van onze beide “Hansen” en ook Kay scoorde prima met 5,5 punt.

Schaken categorie B: In deze groep waren veel tegenstanders aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werd Eddie Dawid de winnaar van de wisselbeker.

Schaken categorie C: In deze categorie deden veel nieuwe jonge schakers voor de eerste keer mee. Colin Krispijn werd hier de winnaar van de wisseltrofee.

Voor meer foto’s van dit toernooi zie de Fabook pagina van Euro-Chess