Kerstschaak- en Damtoernooi in Franciscusoord 2006

Donderdag 14 december 2006 werd voor de 21ste keer het Kerstschaak- en damtoernooi georganiseerd door

schaak- en damvereniging "Houthem''. Een 40-tal jongeren, scholieren en leerlingen van Franciscusoord alsook jongeren uit nabije omgeving, jongeren met en zonder functiebeperking, bonden de strijd aan op de 64 velden van het schaakbord of de 100 velden van het dambord. Sportief maar gedreven werd gestreden om de heerschappij op de velden; winst werd met jubel begroet, verlies werd koel genomen en weggestopt    

         

Na de pauze, waarin de deelnemers werden getrakteerd op een broodje en fris, vond de ontknoping plaats in alle groepen. De inmiddels door de wol geverfde en getalenteerde schaakspeler uit Belgie, tevens oud-leerling van Franciscusoord Mytylschool, Cetin Kocadag behaalde in Groep A Senioren de eerste prijs. Die prijs moest hij vorig jaar aan zijn landgenoot en oud-leerling Franciscusoord Joachim Beernaert laten.

 

Groep B kreeg een uitstekende winnaar: Ritchie Meessen. Ritchie is al jaren lid van de schaak- en damvereniging "Houthem". De training iedere twee weken in Franciscusoord wierp nu eindelijk vruchten af. Een sterke en verdiende winnaar. 

 

De grootste verrassing kende de damgroep. In deze groep won namelijk een volkomen outsider te weten Jeroen Berghof, leerling van Franciscusoord. Hij liet erkende en gedoodverfde kandidaten voor de titel mooi achter zich. Een geweldige prestatie van Jeroen!    

         

De prijzen werden, zoals het hoort, uitgereikt door Hans Leenders, al jaren een zeer bekwame voorzitter van 

schaak- en damvereniging "Houthem''. Hans Leenders voorzitter en Cetin Kocadag winnaar in groep A    

         

Na de organisatoren alsook de ondersteunende vrijwilligers bedankt te hebben konden we terugzien op een wederom zeer geslaagd evenement. Een evenement dat mede onder auspiciën van Euro-Chess Foundation tot stand kwam.