Kerstschaak-damtoernooi 2010

Schaakactiviteiten in decembermaandVerschillende leden van Dam- en Schaakvereniging ''Houthem'' en leerlingen van Adelante mytylschool hebben deelgenomen aan verschillende schaaktoernooien. 

Begin december hebben 2 leerlingendeelgenomen aan een sterk bezet internationaal jeugdschaaktoernooi in Sittard. Scholengemeenschap Trevianum bood een schitterende ambiance aan schakers van alle leeftijdscategorieën.Zaterdag 11 december organiseerde Dam- en Schaakvereniging "Houthem" haar jaarlijkse kerstdam- en schaaktoernooi. Een dertigtal jongeren met en zonder functiebeperking, oud-leerlingen en scholieren van basisschool Vilt streden in de Brug om drie wisselbokalen welke door de gemeente Valkenburg ter beschikking zijn gesteld.

 

Na een spannende strijd ging de damtitel naar Johnny Ruys en de schaaktitel naar oud-leerling en voorzitter van de Dam- en Schaakvereniging "Houthem" Hans Leenders. In de B categorie ging de prijs naar Isa Kocadag. Zie fotogalerie.In de week tussen Kerst en Nieuwjaar biedt Adelante mytylschool aan de Onderstestraat in Houthem St. Gerlach onderdak aan de Limburgse Schaakbond (LiSB). Van maandag 27 december t/m 30 december 2010 wordt in de Brug om het persoonlijk jeugdkampioenschap van Limburg gestreden. 

 

Jongeren tussen 6 en 20 jaar strijden in diverse categorieën om de titel welke recht geeft op deelname aan het nationale titelgevecht. Ook enkele jongeren van de mytylschool nemen aan dit evenement deel.