ODS -Schaaktoernooi te Sittard (DSM)

Op 2 februari jongstleden werd voor de 4de maal het ODS Schaaktoernooi in het DSM kantoor Sittard georganiseerd. ODS (Ontspanning Door Sport) is de sportieve tak van de personeelsvereniging van deze international. Nadat een aantal jongeren van Franciscusoord Mytylschool vorig jaar prettige schaak-ervaringen hebben opgedaan, was de belangstelling voor deelname groot.  

       

Uiteindelijk namen 5 schakers van Franciscusoord Mytylschool deel aan dit sfeervolle toernooi voor club- en thuisschakers. Iedere deelnemer speelde drie partijen van 45 min. en werd ingedeeld naar schaakrating en ervaring. Hans Leenders, oud-leerling van bovengenoemde school en voorzitter van de dam- en schaakvereninging 'Houthem', behaalde in een van de hoogste groepen de 1ste plaats

Cetin Kocadaq, eveneens oud-leerling, nam genoegen met een mooie 2de plaats. Hij beloofde komend jaar revanche te nemen en te gaan voor de 1ste plek. Van de begeleiders mocht Ben van Uden de 1ste prijs in zijn categorie in ontvangst nemen. Wederom hebben onze schakers ervaring op kunnen doen in het echte wedstrijdschaak. Zeker nuttig ter voorbereiding op de grote toernooien in het buitenland t.w. Polen en Tsjechië.    

Alom een geslaagd toernooi!