Kerstschaak- en Damtoernooi 2011 in Adelante College

Afgelopen zaterdag (10 december) kwamen voor de 28ste maal jongeren samen om te strijden op de zwart-witte velden. Dit jaar kon de organisatie gebruik maken van het gerenoveerde en van alle gemakken voorziene Adelante College.

 

In dit inmiddels traditionele toernooi worden jongeren met en zonder lichamelijke beperking ingedeeld naar speelsterkte in verschillende groepen. Met hulp van vele vrijwilligers werd dit een prachtig toernooi.

Ongeveer dertig schakers en dammers wisten na vijf uur spelen en na zware strijd de prijswinnaars geluk te wensen. 

 

De drie wisselbekers, ter beschikking gesteld door de gemeente Valkenburg aan de Geul, gingen dit jaar naar 

Cetin Kocadag (oud-leerling), Jort van Kesteren (leerling van basisschool Vilt) en Davine Arseni, studente aan het Adelante College.

 

Dit toernooi was een mooie aanloop naar Euro-Chess 2012 dat in mei 2012 zal worden gehouden in Adelante te Houthem St. Gerlach. Wekelijks kunnen onze jongeren onder leiding van deskundige schaaktrainers hun speelpeil verhogen. Zo doen zij kennis en ervaring op welke nodig is voor dit sterk bezette internationale jeugdschaaktoernooi. Eind december (van 27 december t/m 30 december) is het Adelante College de plaats waar beslist wordt over het Persoonlijk Jeugdkampioenschap van Limburg. Ook enkele jongeren van onze schaakvereniging “Adelante Schaakt” zullen aan dit kampioenschap deelnemen. 

 

De naam “Adelante Schaakt” vervangt met ingang van het nieuwe schaakseizoen de oude naam “Dam- en Schaakvereniging Houthem” (DSH).

 

Pierre Keune, Ben van Uden, Willy Wijsen