Dag 4

Maandag 28 oktober

Vanmorgen werd gedurende het ontbijt voor de jarige Claire gezongen en mocht ze een cadeautje uitpakken. Tijdens een van de schaakwedstrijden verdiende ze zelfs een kroontje op haar hoofd van onze fotograaf Rick!

Na de eerste wedstrijd van vandaag waren er nog genoeg kansen voor onze schakers om een prijs te winnen. Het is en blijft spannend. Voor sommigen werd de spanning wel een beetje veel! Nog twee wedstrijden te gaan. 

Met nog één wedstrijd te gaan in groep B heeft Kay nog kans op een beker.

Na de lunch wordt de laatste wedstrijd gespeeld. De spanning was goed te voelen!

Uiteindelijk, na een uitputtende strijd vol spanning en tijdnood, kwam de beker voor de derde plaats in de sterkste groep (B) bij Kay Curfs terecht met 6 punten uit 9 wedstrijden. Peter Keune werd zesde met 5 punten uit 9 wedstrijden. Ook onze overige deelnemers in groep B presteerden goed.

De debutanten (groep A) aan dit internationale schaaktoernooi hebben zich echt van hun beste kant laten zien. Colin werd zesde met 5 punten uit 9 wedstrijden, op de voet gevolgd door Jordy (eveneens met 5 punten). Ook over de inzet van onze andere deelnemers zijn we zeer tevreden. Alle waardering voor de inzet, motivatie en strijdlust van al onze schakers.

De prijsuitreiking vond plaats in een sport- en ontspanningscentrum buiten Praag. Hier werden we getrakteerd op een gezellige feestavond inclusief heerlijk eten.

De foto’s spreken voor zich.