Dag 2

Dag 2 Zaterdag 26 oktober

Na een voortreffelijk ontbijt werden de deelnemers uitgenodigd voor een simultaan wedstrijd tegen twee hele goede schakers uit Tsjechië, waarvan een International Master. Verschillende van onze deelnemers hebben goed gepresteerd, ze hebben op tijd gewonnen. Een van onze schakers (Peter Keune) wist binnen de reguliere tijd een remise af te dwingen. Hij kreeg hier veel waardering voor van zijn tegenstander Josef Havenka, International Master (ELO 2350).

Om nog even te genieten van het mooie weer zijn we na de lunch naar Vysehrad gewandeld. Daar hadden we een prachtig uitzicht op de Moldau.

Voor aanvang van de wedstrijden kregen de deelnemers nog enkele tactische tips van schaakleraar Ben van Uden. Daarna vertrokken we naar de zaal voor de officiële opening. Dhr. Ales Chytka, de grondlegger van de schaaktoernooien in Praag, was als speciale gast uitgenodigd. Het Tsjechische volkslied werd gezongen, daarna volgde een theater impressie van het schaakspel. Na enkele toespraken kon de eerste wedstrijd beginnen. 

De eerste twee wedstrijden waren erg spannend voor iedereen en de schakers van “Adelante Schaakt” moesten nog in hun goede ritme komen. Na het diner stond nog een interculturele muziekavond op het programma. Ontspanning voor iedereen na deze eerste twee enerverende dagen van het toernooi in Praag. Daarna werd er nog even gezellig bij elkaar gezeten en kwamen de schaakborden natuurlijk weer op tafel.

Daarna werd er nog even gezellig bij elkaar gezeten en kwamen de schaakborden natuurlijk weer op tafel.